Biologische kaas

In 2014 hebben we ons assortiment biologische kazen uitgebreid.

Wilde weide Belegen
Beste biologische boerenkaas van Nederland

Zo hebben we Wilde Weide Belegen in ons assortiment op kunnen nemen. Deze biologische boerenkaas is in 2013 en 2014 verkozen tot "Beste biologische boerenkaas van Nederland"! Deze kaas word op Kaasboerderij de Vierhuizen in Zoeterwoude gemaakt, in het groene hart van Zuid Holland vlak onder Leiden. Op ambachtelijke wijze maken ze hier op kleine schaal zo’n 35 tot 40 kazen per week.

Wilde Weide belegen gaan we zelf op de boerderij halen, zo houden we een goed contact met de boer(in) die altijd weer zorgt dat we nog enthousiaster naar huis gaan met een aantal mooie Wilde Weide kazen in de auto!

Veel van onze klanten hebben de voortreffelijke smaak van deze kaas inmiddels ontdekt, en zijn er zeer enthousiast over!

Remeker Rijp

Ook hebben we alweer heel wat jaren Remeker Rijp (voorheen Remeker Puur) in ons assortiment. Gemaakt op de biologische kaasboerderij van de familie van der Voort in Lunteren. Hier worden deze exclusieve kazen gemaakt van de melk van Jerseykoeien. De buitenkant van de kaas wordt behandeld met Ghee. Een zuiver melkvet met een nootachtige smaak, gemaakt van de eigen weiboter. Hierdoor is de gehele korst eetbaar!

Door de eetbare korst, de letters in de rand en de afbeelding van een Jersey koe in de bovenkant van de kaas blijft het een opvallende verschijning en een prachtige kaas in ons assortiment.

Mekkerstee Belegen
Bekroond met international Cheese Award

Sopie Provencaal
Zeer zachte geitenkaas met provencaalse kruiden

Natuurlijk mag een sublieme biologische geitenkaas ook niet ontbreken. Na een intensieve zoektocht kwamen we uit bij de kazen van zorgboerderij de Mekkerstee in Ouddorp (Zuid-Hollandse Eilanden).

Onze Belegen kaas van de Mekkerstee is in Engeland op de International Cheese Awards met goud bekroond!

Sophie Provencaal is een zeer zachte geitenkaas met provencaalse kruiden. De kaas heeft een parafine laagje waardoor deze niet verder rijpt. Hierdoor komen de provencaalse kruiden heel mooi tot hun recht.